10 Temmuz 2009 Cuma

İLK SEVİNÇ İLK ÜRÜN İLK MUTLULUK




MERHABA ARICI DOSTLAR

ATOM -1 ATOM-3 adlı kovanlarımı 15-20 gündür kontrol edemedim.Sebebi her iki kovandada yarım ballık bulunmaktaydı. Diğer kovanlarla adı geçen bu kovanlarımı usuluten kontrol ediyordum.

08.07.09 tüm kovanların genel kontrolu için hazırlıklarımı tamamladım ve Bismillah diyerek sıra takip etmeden kovanları açarak durumlarını incelemeye başladım.Kovanlarımın durumu elhamdülillah iyi, analarım iyi, günlük yumurta var, larva var, kapalı gözlü yavru var, yavru uçuşu var, çıkan arı gözlerine ana tekrar yumurtlamış maşallah. Çıtalarımda bal kemerleri genişlemeye başlamış. ATOM5 ve 6'ya birer çıta ham petek verildi.

Dostlar buralarda tabiat bayağı kurudu. Tahminimce arılar polen ve bal özü bulmakta zorlanıyorlar. Bu sebeple arılar hırçınlaşıyorlar diye tahmin ediyorum.

Kovanların kontrolünde son kontrol edeceğim kovan olan ATOM-1'e geldi sıra ve yarım ballığı indirdim. Sağdan dokuzuncu çıta ile duvar arası büyük bir dalağı üzeri sırlanmış bir vaziyetteyken gördüm ve bal aldım derken sağdan birinci çıta resimde görüldüğü gibi çıktı maşallah.

Yaradan yüce mevlam arılara vahyetti bu vızvız dostlarımızda akdıkları bu emre itaat ederek bize bir çıta tadına bakmak için bal sundular. İnşallah cümlemizin ürününün bol olması temennilerimle. 10.07.09 saat:23:35.

4 yorum:

UNUTMAZSOY ARICILIK dedi ki...

Maşallah.İlk balınız hayırlı ve bereketli olsun.Daha nice zamanlar bu zevki tatmanız dileğiyle.Kolay gelsin...

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Mustafa Bay.

İnsanın emeğinin karşılığını görmesi gibi bir mutluluk olamaz.Sizin adınıza sevindim.Allah bol ürünler nasib eder inşallah.

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

Sayın UNUTMAZSOY,Sayın ŞİMŞAK
Ayrı ayrı teşekkür ederim yaradan Rabbim neylerse güzel eyler Rabbim cümlemizin yar ve tardımcısı olsun

erbabarici dedi ki...

bereketli olsun...