18 Şubat 2012 Cumartesi

BALDA HİLE YAPANA TEŞHİR

SEVGİLİ DOSTLAR
GÜNÜNÜZ HAYROLA
AKİBETİMİZ HAYROLA
25 OCAK 2012 tarihli sabah gazetesinden alıntı bugün akşam üstü ilişti bende bilenler ve bilmiyenlerin haberi olsun düşüncesiyle dostlarımla paylaşmak istedim .
Bugün 18 şubat 2012 cemrenin düşmesine iki gün kaldı yani 20 Şubat 2012 birinci cemre havaya düşeçek birer hafta ara ile hava,su,toprak üzere Cemre tamamlanmış olaçak eskiler derler bu cemreler yani tabiat olayları tamamlandıktan sonra ''Düşen durmaz dogan ölmez''derler.
Hepimizin malumu Kış kışlıgını yaptı bu sene vatan ve milletimiz için hayırlı ugurlu olur inşaallah ben arılarıma 12 aAralık 2011 den bu güne kadar arılıga gidemedim tarlalar karla örtülü havalar soguk birde açık arazide olmasından dolayı biraz ürktüm yalnız başıma gidemedim malum hava kapalı soguk kurt kuş köpek gibi maklukatlar gezinmekte inşaallah havalar biran evvel düzelirde arılarımı ziyaret ederim .
M.Hilmi ÖZKAL.....18 ŞUBAT 2012 Saat:21.25

2 Şubat 2012 Perşembe

ARI = DOST

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR
Gününüz hayrola
Akıbetiniz hayrola
Arı ürünlerini hepimiz biliyoruz ama yedinci bir ürünü daha var bence buda DOSTLUK geçen hafta arıcılık bilgi paylaşım formunda bir kardeşimiz invert şurup yaptıgını veya yapacagını formda yazmış bende bu formda invert şurup yapmada kullanılan tartarik asit veya krem tartarı nereden nasıl kimden tedarik edebilirim diye yazmıştım bulundugum çevrede bulamadıgımı belirtmiştim oradan bir dosttumuz cevap yazmış ''merhaba atom hemşerim Bolvadin'de 84-88 yılları arasında EML.ögretmenlik yaptım Akcaabat/Trabzon'luyum. Sayın Hayreddin BAYRAKTAR hocam cevap yazmış bende kendisini tanımak istedim acaba yakın cevremdenmi diye tanışmak istedigimi forma yazmıştım sayın Muhterem hocam tlf. numarasını yazmış bende o akşam telefon açtım uzunca bir tanışma tlf.nu oldu .Daha sonra hocamda arıcılık blogu açmış ''ARICI HAYREDDİN HOCA'' www.hayreddinhoca.blogspot.com blogunun ismi, ama üzerinde fazla durmamış inşaallah bu önümüzdeki sezon blogu daha etkin hale getirecegini belirtti.
Nihayetinde 25 sene arıcılık ve ögretmenlik devam ede gelmiş hocam kendisinde tartarik asidin 2 kğ kadar tedarik ettigini bunun 1 kg.nı sana gönderebilirim dedi ve kargo ile göndermiş burdan kendisine sonsuz teşekkür ederim. Allah razı olsun derim.
Arıcılıgın getirmiş oldugu veya arının 7 .üretimi olan dostluk birbirimizi tanımasakta sanal alemde tanışmak dost edinmek işte budur . Birimizin derdi varsa hepimiz üzülmeliyiz birimizin sevinci varsa hepimiz sevinmeliyiz.diye düşünürüm.
Malumunuz daha evvelki yazımda'' kar üstüne kar'' diyerek yazmış ve tabiattaki canlılarıda düşünmemiz gerektigini belirtmiştim bende facebookda gördügüm yemligi uygulamaya koymuştum ama kuşların gelip yemlendigini görmemiştim alışırlar görürler diye düşünmekte idim her ne kadar bahçedeki tavuklarımı yemlerken serceler,sıgırcıklar da faydalanmakta idiler bugün baktım serceler yem yiyor hemen tlf.la ancak resimledim bizlere sevabı onlara afiyet olsun demek lazım gelir.
M.Hilmi ÖZKAL.....02 ŞUBAT 2012 SAAT:21.50